Minden bécsi kap 25 vagy 50 eurós utalványt

0

Minden bécsi háztartásba érkezik majd egy 25 vagy 50 eurós utalvány szeptemberig. Az osztrák főváros így segítene a kávéházakon, bisztrókon és éttermeken.

Pénteken újra kinyitnak Bécsben a vendéglátóhelyek, a városvezetés pedig azt is szeretné, ha lennének vendégek is, amire egészen konkrét és direkt kezdeményezéssel próbálják rávenni az osztrák fővárosban élőket.

A kéthónapos kényszerszünet után ugyanis azt találták ki, hogy minden háztartás kap egy 25 vagy 50 eurós utalványt postán az önkormányzattól. Az összeg attól függ, hogy egyfős (25 euró) vagy több személyes háztartásról (50 euró) van szó.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A kezdeményezés nevét nem gondolták túl, a Bécsi Gasztroutalvány júniustól szeptemberig tart és 950 ezer bécsi otthont vonnak be. Az utalvánnyal az akcióban résztvevő helyeken lehet fogyasztani, ami a városnak mintegy 40 millió euróba kerül.

Michael Ludwig polgármester a döntést azzal indokolta, hogy a 6500 bécsi vendéglátóipari egység összesen 60 ezer munkahelyet teremt, ami 1,4 milliárd eurós bevételt hoz a városnak, ezért is küzdenek ezekért a helyekért és emberekért.

Két határátkelő is megnyílt Ausztria és Magyarország között

Share.

About Author

Leave A Reply