Min aggódnak a magyarok?

0

Sok mindenen hajlamosak vagyunk aggódni, mi magyarok különösen, ám most egy 27 országot átfogó felmérésben részletesen is megvizsgálták, mi aggaszt minket legjobban.

Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet januárban végzett kutatásának középpontjában az Egyesült Királyság állt, de mértek Magyarországon is. A dolog úgy zajlik, hogy minden országban felsorolnak különböző veszélyeket, és a megkérdezetteknek a szerintük három, őket leginkább fenyegető veszélyt kell kiválasztani.

Az idei felmérésből az derül ki, hogy a legtöbb országban nem túl derűlátók az emberek, úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok. A „borúlátó-lista” élén a brazil-mexikói-olasz hármas áll, utána viszont Magyarország következik.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

Általában minden harmadik megkérdezett elsősorban a munkanélküliségtől tart, Magyarországon viszont csak minden ötödik ember érzi ezt nagy fenyegetésnek.

De lássuk, mi aggaszt a legjobban bennünket, magyarokat!

A harmadik helyen a pénzügyi/politikai korrupció található, a magyarok 56 százaléka említette ezt a három legnagyobb probléma egyikeként.

A második helyen a magyarok szerint a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség következik, gyakorlatilag holtversenyben a korrupcióval (azaz ezt is 56 százalék említette) – írta a 444.hu.

A legnagyobb problémának a magyarok az egészségügy helyzetét látják, a megkérdezettek 72 százaléka aggódik miatta (globálisan ez az arány 24 százalék).

Ha valaki azt gondolta volna, hogy a terrorizmus is az élvonalban lesz, az tévedett, csak a megkérdezett magyarok 3 százaléka említette.

Ne engedd eltüntetni a Határátkelőt!

(Fotó: pixabay.com/quinntheislander)

Share.

About Author

Leave A Reply