Milyen szakmákat keresnek Ausztriába és Németországba?

0

Érdekesen oszlik meg a külföldi munkavállalók érdeklődési köre az egyik magyarországi külföldi állásközvetítő tapasztalata szerint. Lássuk, kik kedvelik inkább a német nyelvterületet és milyen szakmák a leginkább keresettek!

Ausztria, Németország és Svájc inkább az idősebbek körében kedvelt úti cél a német nyelv miatt, a fiatalok inkább az Egyesült Királyság felé hajlanak – mondta a Pénzcentrumnak az Euwork nemzetközi állásközvetítő cég munkatársa.

Deákvári Pál szerint a nyelvtudás elengedhetetlen, akárhová is utazna valaki, de a végzettség már nem létfontosságú. A munkatapasztalat viszont annál inkább.

Ausztriába nagyon sok munkavállalót keresnek: pincért, kozmetikust, víz-gáz-fűtésszerelőt, építőipari szakmunkásokat.

Aki Németországba vágyik, az bőven talál lehetőséget: szállodai recepciós, reptéri munka, szakács és gyógytornász állásra is van kereslet.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

Ezeknél a munkáknál a végzettség előny, de nem feltétel. Viszont az egészségügyi munkáknál elengedhetetlen a hivatalos papír, vagy OKJ 54-es ápoló vagy OKJ 55-ös ápoló, vagy diplomás ápolói papír kell a munka betöltéséhez.

Svájcban szintén egészségügyi végzettséggel érdemes próbálkozni, folyékony német nyelvtudással keresnek szakorvosokat, házi orvosokat, szakképzett nővéreket és ápolókat.

Építőipari szakmunkákra is lehet jelentkezni, de Deákvári Pál szerint ebben az iparágban nehezebb magyarként elhelyezkedni a közép-európai országban: a kiemelkedő bérek miatt sok a német és francia vendégmunkás is, ráadásul közülük sokan akár ingáznak is.

Próbálkozni persze sohasem felesleges, többek között kőműveseket, villanyszerelőket, tetőfedőket, burkolókat és gipszkartonozókat is keresnek közel 1 millió forintos fizetésért, de nélkülözhetetlen a német nyelvtudás, minimum középfokú szint szükséges.

Sokan akarnak elmenni, de ez nem megoldás

(Fotó: pixabay.com/StockSnap)

Share.

About Author

Leave A Reply