Milyen lesz az idei velencei karnevál?

0

A velencei karnevált mindig felfokozott érdeklődés kíséri, semmi kétség nincs afelől, hogy Olaszországban ez a legfontosabb farsangi buli. Arról, hogy mit várhatunk az ideitől, Olaszmamma számolt be.

„A velencei karnevál 2020-ban február 8-án kezdődik és feburár 25-ig tart, és ez alatt az idő alatt nagyjából 150 eseménnyel várja az ide látogatókat, melyekben 300 művész vesz majd részt.

A karnevál idén a szerelem témája köré szerveződik, még külön meglepetés is készül a szerelmesek ünnepe, azaz Valentin nap alkalmából a Szent Márk téren.

Az esemény első napján a hagyományoknak megfelelően a vízen kezdődik az ünnep, a Cannaregio vizein felvonuló hajókon zajlik majd a műsor. Február 9-én szintén lesz vízi felvonulás, melynek kiinduló pontja a Punta della Dogana és a Rio di Cannaregio az érkezés helye, ahol street food standok várnak majd jellegzetes helyi finomságokkal.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A Szent Márk téren folyamatosak lesznek a felvonulások, előadások és játékok. A legfontosabb talán az „Angyal röpte” (il volo dell’angelo) a Szent Márk Bazilika harangtornyából, amelyre február 16-án délben kerül majd sor. Az angyalt korhű jelmezekbe öltözött tömeg várja majd a téren.

Velence óvárosában érthető módon nem vonulhatnak fel az olyannyira jelegzetes karneváli kocsik, de nem lesz azért ezek híján a farsang itt sem, hiszen a velencei lidón fognak majd végiggördülni február 21-én délután. A nagy finálé február 25-re esik.

A karnevál üzlet is, költségvetése nagyjából kétmillió euró, melynek felét szponzorok biztosítják.

Velence csodálatosan szép, és teljesen valószínűtlen város, mindenkinek látnia kell, de ha úgy döntötök, hogy karnevál ideje alatt látogattok errefelé, akkor készüljetek fel arra, hogy tényleg rengetegen vannak, és nem valószínű hogy lesz kedvetek órákig sorban állni a nevezetességek előtt bebocsátásra várva, és talán a gondolázást sem most kellene kitalálni.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Az olasz espresso titka

Share.

About Author

Leave A Reply