Milyen a jó steak angol módra?

0

Egy éles váltással átalakulunk gasztrobloggá, melynek keretében először Angliába látogatunk, hogy a már 14. éve ott élő Christine segítségével kiderüljön, milyen a jó steak. Főleg, hogy eddig még nem is ettek a szigetországban.

„Egyrészt én nem vagyok oda a marhahúsért, másrészt nem a legolcsóbb húsféle. De mint egy erősen húsevő család tagja, csak piszkálta a csőrömet. Plusz a gyerek is elejtett egy-két megjegyzést, hogy ha lediplomázik, ő szeretné ezzel ünnepelni.

Ő eredetileg étteremben gondolkodott, de meglátván az árakat azon agyalt, végül lehet egyedül ülne be. Én meg mondtam magamban, hogy majd rájössz kisfiam. :))

Több hete megvettem hozzá az öntöttvas serpenyőt. Aztán eljött az idő hús után nézni. Az általam használt három szupermarket közül végül a Sainsburys lett a nyerő, náluk találtam ugyanis egyedül olyan „igazi” méretű steaket.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Előtte még dilemmáztam az ár és típus kategóriákon, de végül csak egyféle volt ami megfelelt a méretbeli kitételnek. Végül kisétáltam három darab egyenként 45 dekás rump steakkel. Rendes hentesnél valószínűleg olyan méretűt és típusút vágnak, amilyet csak akar az ember.

Azt már előtte is tudtam, hogy ez egy faék egyszerűségű étel. Amiket én igazából nagyon szeretek. De a neten recepteket böngészve rájöttem mennyire is az.

A következő a jó steak sütés menete: legalább egy órával sütés előtt vedd ki a hűtőből a húst. Kend meg mindkét oldalát olívaolajjal, szórd meg sóval (ha flancolni akarsz lehet durva szemű tengeri só) és frissen őrölt fekete borssal.

Olajjal töröld át a serpenyőt, majd tedd a tűzhelyre. Ha már füstöl akkor jó. Tedd bele a húst és süsd mind a két oldalát 2-3 percig.

Ha nem szereted nagyon véresen akkor ez után told be serpenyőstül a 180 fokra előmelegített sütőbe 7-10 percre attól függően, hogy médium vagy well done állagúra szeretnéd végül.”

A teljes posztot ínycsiklandó képekkel itt találod!

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply