Milliárdosok új játékszere

0

Ha az ember milliárdos, akkor egészen képtelen dolgokra képes egészen sok pénzt kiadni (legalábbis ezt hallottuk…). Például 5,5 millió dollárt egy hatszemélyes tengeralattjáróra, amivel akár egy kilométer (!!) mélységbe is le tud merülni.

Sokak számára vonzó a víz alatti világ, de elég keveseknek jut osztályrészül az, hogy megtapasztalják, milyen gyönyörűségek várják akár több száz méter mélységben.

Annak nem nagyon lesz ilyen problémája, akinek van 5,5 millió dollárja a Triton 3300-6 tengeralattjáróra (és nem klausztrofóbiás, tesszük hozzá gyorsan és nagyon csendben).

Mint a neve is utal rá, a Triton 3300-6 hat embernek nyújt a lehetőségekhez mérten kényelmes helyet és természetesen csodálatos, 360 fokos panorámát a víz titkainak felfedezéséhez.

A jármű mindenféle papírokkal bizonyítottan képes 1000 méteres mélységbe lemerülni (és ami legalább ilyen fontos: vissza is jönni onnan a felszínre), a hat embernek körülbelül 5 köbméteres légtér jut – ízlés kérdése, hogy ezt ki miként éli meg, a kategóriában mindenesetre elég jónak számít, miként a bőrülések is luxust jelentenek.

A tengeralattjáróvá alakuló szuperjacht

(Fotó: tritonsubs.com)

Share.

About Author

Leave A Reply