Milliárdosok tündöklése

0

Átlépte a 2100-at a milliárdosok száma a világon, ami brutális, 40 százalékos emelkedést jelent az öt évvel ezelőtti helyzethez képest. Ráadásul egyre több közöttük a nő is.

Miközben a világon nagyon sokan várják aggódva a hó végét, egyre szélesebb lesz a milliárdosok tábora is. Egy friss tanulmány szerint olyannyira így van ez, hogy immár 2101 ember mondhatja el magáról a világon, hogy dúsgazdagnak számít.

A svájci befektetési bank, az UBS most megjelent tanulmánya szerint ráadásul az öt évvel ezelőtti helyzethez képest a milliárdosok száma 38,9 százalékkal emelkedett, ami ha jobban belegondolunk, egészen durva adat.

Tudunk hasonlóan keményet mondani még: a világ milliárdosainak összvagyona ugyanezen idő alatt 35 százalékkal nőtt és csak azért nem írunk pontos összeget, mert olyan sok nulla lenne a végén, hogy beleszédülnénk. (Egyébként 8,5 trillió dollár.)

A nők száma is alaposan megugrott: míg öt éve 160-an, addig legutóbb már 233-an voltak.

„A szélesebb közvélemény csak mostanában ismeri meg az önerejükből meggazdagodott vállalkozókat, akik az elmúlt években átalakították, fejlesztették és sokkal inkább stratégiai alapokra helyezték jócselekedeteiket” – fogalmazott a UBS részéről Marcel Tschanz.

Hát biztosan így van, nagy figyelemmel követjük majd a milliárdosok tevékenységét…

Mi történne velünk GPS nélkül?

Share.

About Author

Leave A Reply