Mikor induljunk reggel munkába?

0

A címben megfogalmazott kérdés különösen a nagyvárosokban égető, hiszen pár perc különbség is drasztikusan megnövelheti a menetidőt. Mindez most azért is érdekes, mert a muzulmán világban Ramadán van, ami tovább nehezíti a szervezést.

Nem is csoda, hogy a rijádi közlekedésrendészet kénytelen volt figyelmeztetni az autóval közlekedőket, hogy nagyon fontolják meg, mikor ülnek be reggel az autóba a szaúdi fővárosban, mert nagyon súlyos dugók alakulhatnak ki.

Amikor ugyanis mindenki ugyanakkor (ebben az esetben ez délelőtt háromnegyed 10) indul útnak, az gyakorlatilag megbénítja a fontosabb közlekedési útvonalakat, ráadásul az építkezések (például a metróépítés) tovább rontják a helyzetet.

Ezért aztán a rijadi rendőrség (hivatalos bikkfanyelven) megnövelt jelenléttel próbálja segíteni az autósokat, különösen a mecsetek környékén.

A köztiszviselőknek (és mindenki másnak is egyébként) azt tanácsolják, hogy a megszokottnál korábban induljanak munkába, hogy időben beérjenek és elkerüljék a dugókat.

Egy, az Arab news híroldalon megszólaltatott tolmács például azt mondta, ő 9 óra körül elindul otthonról, és csodák csodájára olyankor még szinte üresek az utak, így kényelmesen beért a munkahelyére.

Share.

About Author

Leave A Reply