Mikor fogtok legközelebb Olaszországban utazgatni?

0

Olaszmamma szerint Magyarországon még mindig nem teljesen tiszta a fejekben a járvány természete, különben biztos nem az lenne a legfontosabb kérdés, hogy júniusban lehet-e jönni az olasz tengerpartra héderezni.

„Ne nagyon készüljetek a júniusi pancsira, félve esetleg a szeptemberi szüretre már igen. (…)

A kormány a megszorítások végét egyelőre hipotetikusan július 31-re teszi, ezt azonban majd havonta felülvizsgálják az elért eredmények függvényében lehet rajta változtatni, ahogy a vírus terjedésének üteméhez alkalmazkodva fog dönteni a kormány majd azon, hogy ereszt-e egy kicsit a pórázon, ne adj Isten még szorosabbra húzza azt (nem tudom hogy hova lehetne még tovább). (…)

Akkor is, ha reményeink szerint a görbe elkezd lefelé indulni, nem valószínű, hogy egyhamar visszatérünk a normális kerékvágásba. Az első enyhülést hozó intézkedésekre lehet, hogy már május előtt számíthatunk, de ez először majd a munkahelyeket érinti majd.

Arra egyelőre nincs prognózis, hogy mikor nyílnak meg a határok, hiszen Kína, Hongkong vagy Szingapúr példájából tudjuk, hogy még ha a belső fertőzéseket meg is fékezed, utána kívülről kezdik el visszahordani.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Európában Olaszország a zászlóvivő, a többi ország pár hetes késésben van az itteni helyzethez képest, úgyhogy mire itt nagyjából rendeződnek majd a járvánnyal kapcsolatos viszonyok, máshol még nem lesz erről szó, úgyhogy akkor már nem azért nem fogtok Olaszországba utazni, mert az számotokra kockázatos lenne, hanem ti magatok lesztek a kockázat az olaszok számára, akiket majd esetleg ők nem akarnak beengedni.

Szóval érdemes-e idén nyárra olasz nyaralást tervezni? Hát nem vagyok bizakodó. Olaszországnak nyilván nem érdeke bedönteni az idegenforgalmat, de az sem érdeke, hogy megkockáztassa a járvány visszatérését, úgyhogy először a belföldi turizmus fog beindulni.

Ennek újbóli pályára állítására már vannak tervek, pl. adójóváírás az olaszországi szállásokon foglaló olaszoknak, stb. Egyébként a kérdés meg az, hogy érdemes-e egyáltalán nyaralást tervezni idén nyáron.

Született optimista vagyok általában, és a családi büdzsé bevételi oldalának egy része az idegenforgalomból származik, úgyhogy a károgás nem érdekem, de COVID-19 annyival erősebb nálunk, hogy szerintem idén nem az lesz a legnagyobb gondunk, hogy all inclusive vagy kemping.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply