Miért nem nyaralnak az európaiak?

0

A nagyvárosokban és tengerpartokon tapasztalható turistainváziót elnézve nehéz elhinni, de igaz: az Európai Unió lakosságának több mint egyharmada nem ment nyaralni 2016-ban.

Az Eurostat felmérése szerint az EU lakosságának 37,9 százaléka nem utazott sehová a vizsgált időszakban. Ennek okaként 47,8 százalékuk pénzügyi, 19,5 százalékuk egészségügyi, 13,3 százalékuk családi okokra hivatkozott és 20,2 százalékuk nem kívánt egyáltalán utazni.

A 65 év felettieket kivéve a legfőbb akadály pénzügyi volt, az idősebbek esetében volt az elsődleges probléma az egészség.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A jelentés kiemelte, hogy a pénzügyi korlátokat legtöbben Görögországban (a lakosság 75 százaléka), Portugáliában (66 százalék) és Horvátországban (62 százalék) jelölték meg.

Az utazás iránti érdeklődés hiánya legnagyobb mértékben, 60 százalékban Svédország lakosságára volt jellemző, őket Szlovákia (57 százalék), Portugália (53 százalék), majd Belgium (44 százalék) és Ausztria (38 százalék) követte.

Egészségügyi problémákra legtöbben Németországban (39 százalék) és Csehországban (40 százalék) hivatkoztak.

A statisztikai hivatal adatai szerint a magyarok 48,8 százaléka nem utazott sehová 2016-ban. Ennek indokaként 46,4 százalékban pénzügyi nehézségeket, 22,1 százalékban egészségügyi, 3,5 százalékban családi okokat és egyéb kötelezettségvállalásokat jelöltek meg.

Papadag holland módra

Share.

About Author

Leave A Reply