Miért nem költöznek haza a magyar határátkelők?

1

Miközben a magyar gazdasági szereplők közül sokan egyetértenek abban, hogy komoly lehetőség rejlene a külföldön élő és dolgozó magyarok hazacsábításában, ez mégsem sikerül. Vajon miért?

Az Erste Bank vezető elemzője szerint túl egyszerű lenne mindent a pénzre (azaz az alacsonyabb magyarországi fizetésekre) fogni, a probléma ennél sokkal átfogóbb.

„Nem a jövedelem és nem a pénzügyi problémák azok, amelyek hátráltatják a hazaköltözésben ezeket a családokat. Inkább azok az itthoni infrastrukturális hiányosságok, amelyek ténylegesen megnehezítenék az életüket” – mondta Ürmössy Gergely az InfoRádióban.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A szakember szerint hiány van óvodákból, iskolákból, illetve a nyugat-európai rugalmasabb, más megközelítésű oktatási rendszerben tanuló diákok tanulmányainak itthoni folytatása is nehézségeket jelenthet.

„Ezeket a kérdéseket lenne érdemes a gazdaságpolitikának és a politikának körbejárnia, hogy rövid távon orvosolhassák e hiányosságokat. Hiszen rengeteg EU-forrás érkezik Magyarországra, a költségvetés relatíve jó állapotban van, tehát nagy pénzügyi akadálya most nem lehetne annak, hogy ezekbe az intézményekbe és intézetekbe beruházzon az állam, és felújítsa őket” – tette hozzá az Erste Bank vezető elemzője.

Ürmössy Gergely szerint lehetőség lenne további adócsökkentésekre is, miközben az is fontos, hogy a gazdaságpolitikában ne legyenek hirtelen irányváltozások.

Az álomfizetést Svájcban adják

(Fotó: flickr.com/a4gpa)

Share.

About Author

1 hozzászólás

 1. Buta együgyű duma!
  Megmondom én neked mi hiányzik M.o.ról! Trust (bizalom. bizalommal viseltetni M.o. iránt)

  “Trust. That’s a resource. That’s the fundamental resource, that makes the cultures wealthy.”

  Sok idióta barom vezető sosem fogja ezt fel.
  Pedig ez hajtja Japánt, Svájcot, akiknek semmi más különösebb natural resource -uk nincs.

  Ez a bankos pali is egy egysíkú gondolkodású szimpla nulla, mint az összes hazai szakbarbár vezető -.-

Leave A Reply