Miért nem akar nyugati bért Magyarország?

0

A kérdés jó, és természetesen a kiküldött munkavállalókra vonatkozó bérekről van szó, ahol Magyarország (a régió többi országával együtt) hatalmas harcot folytat azért, hogy a magyar munkavállalók kevesebb pénzt kapjanak.

A térfél másik oldalán a nyugati kormányok (elsősorban a francia) mellett például az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC) áll. A szövetség régóta érvel a kiküldött munkásokra vonatkozó uniós szabályozás kiigazítása mellett.

„A cél, hogy a kiküldött munkások azonos jogokkal rendelkezzenek a helyiekkel. Azonos munkáért azonos bért kapjanak” – nyilatkozta az EuroNewsnak Luca Visentini főtitkár.

A magyarázat egyszerű: miközben például a fuvarozó (vagy sokszor az építőiparban dolgozó) kelet-európai cégek számára komoly áremelést jelentő tényező lenne, ha minden országban az adott béreket kellene kifizetni a munkavállalóiknak, a fogadó országok szeretnék, ha véget érne az úgynevezett szociális dömping.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A nyugati országok ugyanis igazságtalan versenyelőnynek tartják, hogy a kiküldött munkásokat alkalmazó cégek nem tartják tiszteletben a minimálbéreket, ágazati kollektív szerződéseket, satöbbi. A küldő országok vállalatai pedig szeretnék megtartani a versenyelőnyüket.

„Erre a helyzetre nyilvánvalóan csak egy orvosság van. Egyik oldalról garantálni kell az egyenlő bánásmódot, ezzel megoldható a szociális dömping problémája. A másik oldalról el kell kezdeni a béreket és a munkakörülményeket hasonló szintre hozni, hogy ezzel megszűnjenek a Kelet és Nyugat-Európa között most is fennálló szélsőséges társadalmi- és bérkülönbségek” – hangsúlyozta az ETUC főtitkára.

A probléma ott (is) van, hogy a kiküldött munkásokat az esetek nyolcvan százalékában alvállalkozókon keresztül dolgoztatják, nem közvetlenül a fogadó céggel szerződnek.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresed nálunk!

(Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos)

Share.

About Author

Leave A Reply