Miért lettek pesszimisták az olaszok?

0

Nem mi állítjuk, hanem egy echte olasz, Marco, aki úgy látja, hiába emlegetik az országot és az életstílust sokszor a szépség szinonimájaként, valami elromlott Itáliában.

Olaszországban születtem és nőttem is fel. Hogy milyen itt élni? Ez függ az ízléstől és a személyes helyzettől. Ha a vagyoni helyzeted jó, akkor Olaszországban minőségi életet élhetsz.

Ez egy gyönyörű, talán a leggyönyörűbb ország egész Európában. Változatos az időjárás és a táj, megtalálhatsz mindent a közelben: hegyek, dombok, tenger, művészet, kis városok és nagy metropoliszok.

A városaink csodaszépek. Az építészeti örökség elképesztő. A nagy városokat olcsón el lehet érni vonattal, és a határok közelében is szép régiók vannak, mint Provence, Bajorország, Málta vagy Horvátország.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Olaszországot és az olasz életstílust gyakran emlegetik a szépség szinonimájaként. Esztétikai érzék, jó ízlés és az élet élvezete minden tekintetben.

Csakhogy mindig van egy „de”.

Nehéz jó állást találni itt. Évek óta gazdasági válság sújtja az országot, magas a munkanélküliség, nagy a szakadék a gazdagok és a szegények, valamint az északon és délen élők helyzete között.

A társadalom a családi kötelékekre épül, és ezért egy külföldinek nem könnyű beilleszkedni. Itt lehetetlen elkerülni a nagy családi vacsorákat, az étkezés egyfajta vallás.

Érezhető a konzervatív szemlélet és nem minden ember iskolázott. A sokszor barátságosnak gondolt olaszok az utóbbi években szomorúak és pesszimisták lettek, kritizálják a dolgok menetét. Szokássá vált a panaszkodás: semmi sem működik, minden rossz, a kormány nem foglalkozik semmivel.

Néhány területen hiányzik a modern infrastruktúra és a nagyvárosokban általában kaotikus a közlekedés a nagy forgalom miatt. Néhány szektorban a munkanélküliség már veszélyes méreteket öltött.

Az is igaz, hogy a politika sok mindenért okolható. Azonban az olaszok túlzottan pesszimistává váltak, és nem bíznak az ország jövőjében. Olaszország a szülőhazánk, nem az országunk, nem valami, amiben bízunk és amivel azonosítjuk magunkat.”

Olaszország megtanított lélegezni

(Fotó: pixabay.com/alois_wonaschuetz)

Share.

About Author

Leave A Reply