Miért fizet Zuckerberg azért, ami nekünk ingyen van?

0

Van, aki szigetet vesz, van, aki felvásárolja a háza körül található ingatlanokat, de általában véve is elmondható: a híresek és gazdagok mindent megtesznek magánéletük megóvása érdekében, gyakran hatalmas pénzeket kifizetve.

Ott van például a Facebook-főnök Mark Zuckerberg, aki tavaly októberben több mint 100 millió dollárt fizetett egy 300 hektáros magánszigetért Kauai északi partjainál.

A sziget van akkora, hogy akár egy egész üdülőközpontot fel lehetne húzni rajta, ám Mark Zuckerbergnek esze ágában sincs ilyesmire költeni, inkább teljesen exkluzív otthonokat épít magának és a legbelső köréhez tartozó embereknek.

„Mire az egész kész lesz, addigra körülbelül 200 millió dollárba kerül majd. Olyan ember, aki bármit megvehet, amit akar, és annyit fizet érte, amennyit szükséges, és akinek a magánélet értékesebb bármi másnál” – nyilatkozta a Pacific Business News oldalnak Steve Hunt adószakértő.

Mark Zuckerberg egyébként 2013-ban már Palo Altóban is megpróbálta megteremteni mindezt, amikor felvásárolta a háza körüli ingatlanokat, összesen 39 millió dollárt fizetve a három házért.

A jelenség egyáltalán nem ritka, mondta Arthur Sharif, a Szilícium-völgyben található luxusingatlanokkal foglalkozó ügynök a Business Insidernek: „Akadnak, akik azzal jönnek hozzánk, hogy nem érdekli őket, mi eladó és mi nem, csak kopogjunk be a szomszéd ajtaján, közöljük, megvennénk a házat és kifizetjük pluszban azt a kellemetlenséget is, ami a költözéssel jár”.

A vicc az, hogy sokan a szomszédok közül úgy tekintenek erre a lehetőségre (és joggal), mintha nyertek volna a lottón, hiszen általában a piaci árnál drágábban tudják eladni a házukat, amitől sokan előbb vagy utóbb amúgy is megszabadultak volna, amikor mondjuk a gyerekek elköltöznek.

A vevő is jól jár, és nem csak azért, mert így ki tud alakítani egy ütközőzónát a saját háza körül, hanem azért is, mert a szomszédba így be tudja költöztetni mondjuk a rokonokat, szülőket, akik aztán besegíthetnek mondjuk a gyerekek körül.

Hogy más példát is hozzunk, a Yahoo első embere, Marissa Mayer 2013 októberében 11,2 millió dollárt fizetett egy ingatlanért nem messze Palo Alto-i otthonától, a Tesla-vezér Elon Musk pedig 6,75 millió dollárt adott egy Bel Air-i házért a saját házával szemben.

Share.

About Author

Leave A Reply