Michelin-csillagos legendával nyit a Gucci étterme

0

Európába is megérkezett a Gucci étterme, ráadásul nem is akárhová, hanem Firenzébe. Ha ez nem lenne elég izgalmas, a séf személye garancia a minőségi gasztronómiára, hiszen az étlapot nem akárki állítja össze.

Az olasz luxus divatmárka lassan három éve nyitotta meg első éttermét Sanghajban, és ugyan nyíltak már kávézók jellemzően az üzletek környékén, igazi éttermet most először nyit Európában a márka.

A Gucci most egy 50 fős éttermet nyitott nemrég átadott új kiállítótere, a Gucci Garden részeként. Szó se róla, nem egy burgerfaloda lett az új étterem. A sokszoros Michelin-csillagos séfet, Massimo Botturát nyerték meg, hogy az extravagáns menüt a Gucci Osteria nevű helyen garantálja.

Az egész nap nyitvatartó étterem a város legikonikusabb terére, a Piazza della Signoriára néz, a látvány a kulináris élvezetek színvonalához mérhető.

Parmigiano Reggiano tortellinit, perui stílusú tostadát, sertés fasírtot és gombás rizottót fogyaszthatunk ott ésszerű, 20-30 eurós árért. „Az étterem arra emlékeztet, hogy Firenze mindig is kulturális találkozóhely volt, különösen a reneszánsz időszakában” – nyilatkozta Massimo Bottura.

A Gucci Gardenben a kiállítótér és az étterem mellett egy bazár stílusú butik és egy moziterem is található.

Egy másik nagy divatmárka is hasonló lépésre szánta el magát a közelmúltban. A svájci órakészítő cég, az IWC whiskybárt nyitott Genfben. Lehet, hogy ez egy 2018-as trend? Reménykedjünk benne, hogy mások is kedvet kapnak!

(Fotó: gucci.com)

Share.

About Author

Leave A Reply