Mibe kerül egy autó fenntartása Stockholmban és Budapesten?

0

Ha egy külföldön élő magyar rendszeresen sok időt (mondjuk másfél-két hónapot) tölt Magyarországon, ahol ráadásul utazik is, akkor már érdemes nekiülni kiszámolni, hogy bérelni vagy fenntartani érdemesebb egy autót. Pontosan ezt tette Bandi Republic is a blogján, bónuszban összehasonlítva mindezt a stockholmi költségekkel. Érdekes dolgok derültek ki.

„Olyan luxus problémánk adódott, hogy vettünk egy kis kocsit Budapestre. Évente átlagban 6-8 hetet otthon töltünk – most nyáron 6 hetet sikerült egyhuzamban – és sokat járkálunk Pest megyén belül. A cikk írásakor egy kisautó bérlésének költsége 30 ezer forint körül mozog egy hétre.

Ki akartam számolni, hogy mennyibe kerülne fenntartani egy saját gépjárművet; megéri-e?

A lélektani határt 500 ezer forintnál húztam meg, ennyiből kellett volna találnom valami élhetőt. A kínálatot böngészve azt állapítottam meg, hogy az öreg kisautók általában drágábbak otthon, mint Svédországban – gondolom a nagyobb kereslet miatt.

Egy 2013-as évjáratú Toyota Yaris – ez lett végül a befutó – a blocket.se-n 420 és 760 ezer forint körül kapható. Ugyanez a hasznaltauto.hu-n fél millió forintnál kezdődik és 1 millió 150 ezerig megy a móka.

Arról most nem nyitok vitát, hogy mennyivel van jobb állapotban egy Svédországban szervízelt 15 éves autó, mint magyarországi, illetve, hogy a kilométeróra állása mennyire megbízható. Az tény, hogy a svéd használt autók hajlamosabbak rohadni a téli igénybevétel miatt.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A bekerülési ár ugyan alacsonyabb Svédországban, de nem érte volna meg ebben a kategóriában innen hazavinni semmit – ellentétben a magyar gyártású kávéfőzővel – mert az útiköltség kb. 50%-kal megdobta volna a vételárat.

De mennyibe kerül fenntartani a már megvásárolt autót a két fővárosban?

Amikor Svédországban autót veszel, akkor a forgalmi engedély egyik felét aláírja a vevő és az eladó, bedobják a postaládába és az új tulajdonos egy héten belül megkapja postán a nevére szóló forgalmit. Hogy ez mennyibe kerül? Pontosan egy postai bélyeg árába (!).

Ehhez képest Magyarországon a 15 éves kis Yarisra 57 800 forintot kell leperkálni, hogy a nevünkre vegyük. Ráadásul nem elég csengetni, még rohangálni is kell különböző kellemetlen helyekre: eredetvizsgálat, okmányiroda – óriási buli! (…)

A legolcsóbb kötelező biztosítás az én paramétereim alapján 47 487,- egy évre bónusz 0-ás besorolásban. Amin fennakadt a szemöldököm az a 10 958,- baleseti adó, ami már a díj részét képezi. Ez mi a franc?!

Próbáltam egy ajánlatot szerezni Svédországban is a kötelező éves díjára, de nem sikerült – nem akarom, hogy az ügynökök hívogassanak. Az összehasonlítás kedvéért vegyük a stockholmi Toyota Priusunk éves biztosítását alapul, ami jelenleg 135 ezer forint, de ez egy sokkal értékesebb kocsira vonatkozik, illetve ez nem csupán kötelező biztosítás, hanem casco is egyben. Számoljunk hát nagyvonalúan az összeg felével!

A súlyadó nekem Budapesten évi 11 840, Stockholmban pedig több mint a duplája – 26 164 forint – lenne.

Svédországban sajnos évente kell vizsgáztatni az idősebb autókat, aminek a költsége bő 11 ezer forint, míg egy magyar vizsga 21 ezer. Az enyhítő körülmény az, hogy ezt csak 2 évenként kell elszenvedni, úgyhogy ezen a fronton kiegyenlített a helyzet.

Miközben Stockholmban keményen próbálják kiirtani az autókat az egyre durvuló parkolási díjakkal és övezetekkel, illetve a dugódíjjal, addig Budapesten vígan lehet pöfékelni és a saját kerületemben ingyen parkolni. Ez a tulajdonos szempontjából nagy fegyvertény.

Az összesítés alapján a fix éves költségek 33%-kal magasabbak lennének ugyanerre a kocsira Stockholmban, mint Budapesten. A szervízelés is nyilván olcsóbb Magyarországon a rezsi óradíjak alacsonyabb szintje miatt, viszont a fizetések között sajnos nem csupán 33% különbség van a svédek javára.”

A teljes posztért ide kattints!

Mindenhol jó, de a legjobb Stockholm

Share.

About Author

Leave A Reply