Mi lesz a légiközlekedéssel, ha a britek kizuhannak az EU-ból?

0

Elég fontos, és a határátkelők számára különösen lényeges kérdés, hogy mi történik a légiközlekedésben akkor, ha március 29-én úgy alakul, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

Mivel rengeteg engedély kell a polgári repüléshez, könnyen összeomolhat a légiközlekedés, ha a legrosszabb forgatókönyv lép életbe. A káosztól azért jó eséllyel nem kell tartani, hiszen már most is van egy olyan elképzelés, mely szerint még ebben az esetben is október végéig változatlan keretek között lehetne repülni.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A tagállamok kormányainak képviselői február közepén már elfogadtak egy olyan, átmeneti intézkedést, mely némileg időt húzva ugyan, de éppen a káosz kialakulását akadályozná meg.

Felhatalmazták a soros román elnökséget, hogy „tárgyalásokat folytasson az Európai Parlamenttel egy olyan javaslatról, amely lehetővé teszi az Egyesült Királyságban engedélyezett légi fuvarozók számára, hogy alapvető légi közlekedési szolgáltatásokat nyújtsanak az Egyesült Királyság és a többi 27 tagállam között.”

Természetesen mindez csak akkor működik, ha a viszonosság alapján a britek is biztosítják ugyanezen feltételeket. Ennek az a lényege, hogy 2019. október 26-ig lényegében a jelenlegi körülmények között lehet indítani menetrend szerinti járatokat – írta az Index.

May: bármi lesz, garantáltak az uniós polgárok jogai

Share.

About Author

Leave A Reply