Mi fán terem az UFO-onigiri?

0

Hát fán azon nem, viszont egy japán ételkülönlegesség, amiről csak annyit, hogy ha egy étel már Japánban is különlegességnek számít, akkor bízhatunk benne, hogy tényleg az. De hogy ez pontosan mi is, arról a Tokyo Reloaded blog számolt be.

„Amikor megpillantottam a konbiniben, azt hittem, hogy megpenészedett az egyik onigiri. Tüzetesebben szemügyre véve kiderült, hogy nem, ezt eleve ilyenre tervezték. Mondanom sem kell, hogy azonnal vettem egyet!

A felirat szerint “tororokonbu no mabushi onigiri / shake-wakame” vagyis lazacos-algás onigiri, tororókonbuban. A tororókonbu-nak egyébként semmi köze a tororóhoz, ami reszelt jamgyökér, hanem közönséges konbu, vagyis egyfajta tengeri alga (…) ecetben áztatva és vékony szálakra hasogatva.

A konbunak ilyen feldolgozással jobban előjön a sikamlós textúrája, gondolom emiatt kapcsolják össze a tororóval, amit szintén kellemes, takonyszerű állaga miatt kedvelnek.

A tapintása is olyan, mintha egy mohos követ fogdosnék, az illata meg… nem is tudom, itt újra felmerült bennem, hogy nem penészes-e. Egyszóval eléggé gusztustalan egy képződmény volt. De innen már nem volt megállás.

Beleharaptam… a filcszerű külső héj meglepően rugalmas volt, és minden falatot mintegy becsomagolt egy szőrős-csúszós burokba… A lazacmorzsák és a wakame-foszlányok érdekes, lágy ízharmóniába kerültek az algával és a rizzsel, ez végül is egy standard kombináció. Hmm… ha túlteszem magam a textúrán, voltaképpen nem is olyan rossz.”

A teljes posztot itt olvashatja el, akinek megjött a gusztusa… 🙂

Share.

About Author

Leave A Reply