Mi az első szó, ami eszedbe jut Donald Trumpról?

0

Egy felmérés arra kérte a válaszadókat, mondják meg, mi az első szó, ami az eszükbe jut az amerikai elnök neve hallatán. Az eredmény nem lett túl hízelgő Donald Trumpra nézvést.

Az amerikai Quinnipiac Egyetem által végzett közvéleménykutatás elemzésének elején megjegyzik, hogy míg a szíriai támadást követően tapasztalható volt némi emelkedés az amerikai elnök népszerűségi indexében, az most újra mélypont közeli helyzetbe süllyedt.

A leginkább kritikus Donald Trump helyzete a maximum érettségivel rendelkező fehér szavazók, a fehér férfiak és a független voksolók körében – állapítja meg a kutatás.

A hosszú adatsorok mellett számunkra talán az a legérdekesebb, hogy a válaszadókat megkérdezték arról is, milyen szó jut először eszükbe Donald Trump neve hallatán. Jöjjön a lista!

  1. Idióta (39 említés)
  2. Hozzá nem értő (31)
  3. Hazug (30)
  4. Vezető (25)
  5. Alkalmatlan (25)
  6. Elnök (22)
  7. Erős (21)
  8. Üzletember (18)
  9. Tájékozatlan (16)
  10. Öntelt (15)

Ez azért egy nem túl szívderítő lista, viszont a trolláradatot megelőzve gyorsan megjegyeznénk, hogy ugyanez az egyetem 2015 augusztusában készített egy hasonló felmérést az elnökjelöltekről is.

Akkor a demokrata Hillary Clinton kapcsán a „hazug”, „őszintétlen” voltak a legnépszerűbb jelzők – nagyjából akkor látjuk, mi között választottak tavaly az amerikaiak.

(Fotó: twitter.com/realDonaldTrump)

Share.

About Author

Leave A Reply