Méteres hótorlaszok Ausztriában

0

Rendben van, hogy Ausztria magasabban fekvő területein ilyenkor már nincs az a kimondott nyár (nagy kaland, Magyarországon is inkább november van, mint szeptember), de azért ami most történt, ezzel együtt is meglepő.

Nem csak minket, hanem az osztrákokat is meglepte a szeptemberi havazás. A salzburgi tartományhatárhoz közeli Berghotel Malta vendégeit és személyzetét például a havazás elzárta a külvilágtól (!), csak később sikerült őket biztonságban lehozni a szeptemberi hóvihar szünetében.

A síelők.hu szerint 15 vendég és alkalmazott rekedt az 1900 méteren található szállodában. Körülbelül 1700 méter felett 30 cm friss hó hullott reggelre. A fő gondot a szélvihar okozta, amely méteres hótorlaszokat emelt az úton.

Ausztria munkák a Határátkelőn – nézd meg!

(Fotó: facebook.com/adlersruhe)

Az út megtisztítását nem is folytatták aznap, annyira kilátástalannak tűnt a küzdelem. A vendégek és az alkalmazottak az éjszakát a szállodában töltötték.

Egy kis időre javulás állt be az időjárásban, ezt a rövid időszakot kihasználva megszervezték a vendégek lejutását a völgybe, amit nehezített, hogy a legtöbb vendég autóján nyári gumi volt.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

Share.

About Author

Leave A Reply