Mesés fotók az éjszakai Finnországról

0

Az a benyomásunk (ami persze csak benyomás, azaz tudományos tényekkel nem tudjuk alátámasztani), hogy az észak-európai országok sokszor szélsőséges érzelmeket váltanak ki az emberekből: vagy imádják Skandináviát, vagy el sem tudják képzelni, hogy ott éljenek.

A magunk részéről inkább mediterrán típusok vagyunk, ám Mikko Lagerstedt képeit látva szentül elhatároztuk, hogy azért egy hosszabb kirándulást előbb vagy utóbb feltétlenül megejtünk Finnországban.

A finn fotós 2008 óta örökíti meg hazája vidékeit, és egészen pazar dolgokat fényképezett ezekben az években. Mikko Lagerstedtet jól láthatóan lenyűgözi az éjszakai égbolt, a csillagok, a hajnal fényei, és képeit elnézve ezen nem is csodálkozunk, sőt, csatlakozunk hozzá.

Mint saját oldalán írja, az első lendületet akkor kapta az éjszakai fotózáshoz, amikor egy esős hajnalon a napfény és a köd mesés kombinációját látta a közeli mezőkön. Azóta küldetésének tartja, hogy megörökítse ezeket a pillanatokat, mi pedig csak hálásak lehetünk neki ezért.

Aki további képekre is kíváncsi Mikko Lagerstedt munkásságából, az feltétlenül látogasson el a fotós Instagram-, vagy Facebook-oldalára!

Share.

About Author

Leave A Reply