Merre indulj, ha külföldre mennél?

0

Több mint 26 ezer embert kérdezett meg az Expat Explorer, hogy vajon mely országban a legjobb szerintük letelepedni és dolgozni. A végeredmény nem sokkolja a világot, hiszen jórészt azok az országok szerepelnek az élen, melyek a magyaroknak is kedvenc célpontjaik, de azért érdemes egy közelebbi pillantást is vetni a TOP 10-re.

A 26 ezer megkérdezett körében immár második éve Svájc áll az élen, itt a legjobbak tehát a feltételek (fizetés, munka-magánélet egyensúlya, munkahelyi kultúra, stb. tekintetében) egy kellemes élethez.

A Svájcban élő külföldiek több mint kétharmada (69 százalék) mondta úgy, hogy javult a személyes munka-magánélet egyensúlya, mióta az alpesi országba költözött, és körülbelül ugyanekkora volt azok aránya is, akik szerint a munkahelyi kultúra magasabb színvonalú, mint hazájukban.

Általában véve is az expatok több mint fele azt mondta, új országában a munkakultúra magasabb színvonalú, mint ahonnan jött. Különösen igaz ez Svédországra, az ott élők 71 százaléka érez javulást.

A TOP 10-es lista új tagja (némi meglepetésre talán) Norvégia, a válaszadók 87 százaléka (!) mondta azt, hogy javult a munka és magánélet kiegyensúlyozottsága, mióta a skandináv országban él. Szintén új szereplő a legjobbak között a 7. helyezett Ausztria.

Lássuk tehát a legjobbakat (zárójelben a tavalyi helyezés)!

1. (1.) Svájc

2. (3.) Németország

3. (2.) Svédország

4. (6.) Egyesült Arab Emirátusok

5. (-) Norvégia

6. (5.) Szingapúr

7. (-) Ausztria

8. (8.) Hongkong

9. (18.) Egyesült Királyság

10. (7.) Bahrein

(Fotó: pixabay.com/jstarj)

Share.

About Author

Leave A Reply