Mercedes apokalipszis idejére

0

A Brabus elsősorban arról ismert, hogy kegyetlenül jó változatokat készít a Mercedes-Benz G-Wagonból. Most azonban ennél is bőven tovább ment, az Invicto Mission fantázianevű darab felülmúl minden eddigi kreálmányt.

Az Invicto Mission voltaképpen egy páncélozott G63, amit a cég szerint „speciális célcsoportoknak” és kiemelten fontos személyeknek szánnak. Ráadásul nem akármilyen technikai megoldásokkal.

A Brabus ugyanis nem azt csinálta, hogy golyóálló lemezeket szerelt a kocsira, hanem kifejlesztett egy újfajta, önálló héjat, amit beépített a karosszériába. A lemez tehát voltaképpen belül van.

A végeredmény egy olyan karosszéria, ami akár 7.62 x 39mm kaliberű fegyvereknek is képes ellenállni. A Brabus szerint az autó a robbanásokat is egy állami vezetőnek kijáró limuzin szintjén állja.

Átalakították az üléseket, a moduláris ajtópaneleket, van benne digitális visszapillantó tükör, egy Acetech-rendszer két érintőképernyős panellel, intercom-rendszer és 50 centis off-road gumik.

Nem soroljuk tovább (holott még lenne mit), mindenesetre a sok extra szinte pontosan egy tonnával növelte meg az autó súlyát, ezért változtatni kellett a felfüggesztésen, és kicsit feltunningolták a 4 literes, ikerturbó V8-motort is.

Az Invicto Mission végsebességét 190 km / órára korlátozták, álló helyzetből 8,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

Jön a Tesla-gyilkosnak szánt Porsche

(Képek: Brabus)

Share.

About Author

Leave A Reply