Mennyivel drágábbak a svédországi élelmiszerek a magyarnál?

1

Úton-útfélen azt halljuk, olvassuk, hogy egy dolog az, hogy mennyivel magasabbak a fizetések Európa nyugati felében, napláne Skandináviában, de az élelmiszer is sokkal drágább. A kérdés most már az, tényleg így van-e például a svéd-magyar viszonylatban. A Svéd élet blog járt utána.

„Beismerem, hogy mi Magyarországon nem a legolcsóbbat választottuk az élelmiszerekből, ha találtunk jobb minőségűt, ami még megfizethető volt, így most nem sokkal több a heti kiadásunk, mint Magyarországon volt. (…)

Budapesten is szupermarketekben és nagyobb boltokban vásároltunk (általában, Aldi, Lidl, Tesco), mivel a munkánk mellett legtöbbször este jutott időnk a bevásárlást elintézni, és mert a piacokon sokszor ugyanabba az importált cuccba futottam bele, mint a hiperekben. (…)

Ha az otthoni szupermarketben kapható élelmiszereket hasonlítom össze az itteni szupermarketben kaphatókkal (tehát nem a nagyi csirkéjével, és a kertben termelt zöldségekkel), akkor azt kell mondanom, hogy az itteniek sokkal jobbak. 5-6 évvel ezelőtt még a pesti áruházakban is lehetett jó ízű dolgokat kapni, de az utóbbi időben rengeteget romlott a minőség, és sajnos folyamatosan emelkedtek az árak.

Külföldre költöznél? Válogass közel 1000 állás közül könnyen, gyorsan!

Nem mondanám, hogy az árak ugyanazon a szinten mozognak, de nem sokkal drágábbak a svéd élelmiszerek. Figyelni kell az akciókra, mert igazán jó dolgokat lehet így kifogni. (…)

Az összehasonlítás kezdete előtt azt gondoltam, hogy kb. 2-3x árakat kapok majd a svéd oldalon, mint a Tesco oszlopában. Nagyon meglepett az eredmény, ezek szerint mégsem sokkal drágábbak itt az élelmiszerek, mint otthon. Nos, ez elgondolkodtató.”

Ha részletes árakra is kíváncsi vagy, akkor irány az eredeti poszt!

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. MohoJojó on

    Ez teljességgel korrekt. Egy pár dolog tényleg drágább és általánosságban elmondható, hogy egy jó 15-30%-al magasabb árak vannak, mint a vidéki Magyarországon, azonban a Budapesti árakkal könnyedén találkozol Berlinben, Rómában és Göteborgban is (általános és élelmiszer dolgok avagy mindennapos). Pár dolog kirivóan drága (tömegközlekedés, papirzsepkendő, kenyér, szárnyas hús), néhány dolog olcsóbb (mangó, tankolás, benzin-diesel, shell kúton…vagy nyers marhahús). De ha az ember átlagol, akkor a 15-30% lesz a valós, tapasztalható különbség.

    Akciók. Bizony, itt mindenki nézi az akciókat, nagyon sok “klub-kedvezmény” létezik, olykor felezni tudod az árakat.

Leave A Reply