Mennyit keresnek külföldön a villanyszerelők?

0

Több száz villanyszerelő hiányzik Magyarországról, ami a szakmai egyesület szerint jelenleg szinte lehetetlen kihívás, hiszen még a szakmát tanuló diák sincs ennyi. Közben Európa nyugati felében a magyar fizetés sokszorosát ígérik a szakembereknek.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint egyre több a munka, emiatt évente legkevesebb 600 villanyszerelőre lenne szükség. Ez mintegy 45 százalékkal több, mint ahány végzős diák jelenleg van.

Nem csoda, hogy jelenleg is több száz villanyszerelőt keresnek a különböző álláskereső portálokon – írta a Pénzcentrum, amely példákat is hozott a megnövekedett igényre.

Egy gyöngyösi cég például havi nettó 200 ezer forintos fizetést ajánl, plusz éves bónuszt, valamint szakmai tréningeket. Az egyik Nyugat-Magyarországon működő multinacionális vállalat már nettó 300 ezer forintos bért és céges autót ajánl.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Keresd nálunk!

Volt olyan hirdetés is, amelyben a havi nettó fizetési keretet 174 –250 ezer forintban határozták meg, változatos feladatokat ígérnek, valamint azt, hogy nem fixen egy helyen kell dolgozni, a munka elvégzésének a helye változó.

Más kérdés, hogy ilyen feltételekkel sem könnyű szakembert találni, hiszen külföldön is komoly kereslet van irántuk. A Határátkelő álláskereső oldalán is rengeteg ilyen hirdetés akad.

Az alapfokú nyelvtudás, B típusú jogosítvány, a munkatapasztalattal és a megfelelő végzettség általában elvárás, a fizetések viszont elég nagy szórást mutatnak – függően természetesen a tapasztalattól is.

Van, amikor a kezdő bér nettó 1600 euró, de ez egyes esetekben akár nettó 2200-2500 euróig is felmehet.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó pixabay.com jarmoluk)

Share.

About Author

Leave A Reply