Mennyit kereshetsz Amerikában kreatív munkával?

0

Azt talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy a kreatív munkák ritkán fizetnek annyira jól, hogy kényelmesen megélhessünk belőlük – Magyarországon legalábbis. Amerikában talán egy fokkal jobb a helyzet – derül ki a Business Insider összeállításából, amely összeszedte a legjobban fizető kreatív melókat.

Szerkesztő

A szerkesztő feladata a print / online kiadványban megjelenő tartalmakról hozott döntés, az elkészült írások átvétele, a szerzők munkájának összefogása. Az Egyesült Államokban ezzel a munkával évente átlagosan 57 210 dollárt lehet keresni.

Sminkes

Forgatás előtt színészeket, statisztákat sminkelni, esetleg modellekkel dolgozni – ez a feladat, amivel Amerikában átlagosan évi 60 970 dollárt vihetünk haza.

Mozgófilm-laboráns

A vágással, és a filmgyártáshoz használt különböző eszközök kezelésével valamivel több, mint 62 ezer dollárt kereshetünk az Egyesült Államokban. Az átlagos 62 760 dollár évente még mindig nem egy hatalmas összeg, de azért meg lehet belőle élni.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Tájépítész

Kissé talán meglepő, hogy tájépítészként meg kell elégednünk átlagosan évi 63 480 dollárral Amerikában (mi többre tippeltünk volna), de hát ez a helyzet. Ezzel együtt ez nem olyan nagyon rossz pénz.

Idegennyelv és irodalomtanár

Nyilván nem angolul tanítókról van szó, hanem valamilyen idegen nyelv oktatóiról. Ezzel a Magyarországon nem sokra tartott munkával (az egyetemi és főiskolai tanárok havi átlagos bruttó bére valamivel 400 ezer forint alatt marad) Amerikában éves szinten 63500 dollárt lehet keresni.

Ruhatervező

Nyilván nem a sztárokról van szó, hanem azokról, akik a munka hétköznapi részét végzik, de még ők is hazavihetnek évi átlagban 65 170 dollárt.

Itt most ugrunk egy kicsit a listában, csak felsorolásszerűen a TOP3 előtt következő munkakörök: grafikus és multimédia-tervező (65 300 dollár), zenetanár (68 650), műszaki író (69 850).

A TOP3 következik:

Építészmérnök

Az Egyesült Államokban az építészmérnökök átlagosan 76 930 dollárt vihetnek haza, érdekes módon aki tanítja is, az még többet, hiszen a professzorok fizetése 79 250 dollár.

Videojáték-fejlesztő

Itt már azért elég szép pénzek forognak, hiszen évente átlagosan 86 510 dollárt lehet keresni játékfejlesztőként Amerikában, ez több, mint háromszorosa a magyarországi átlagnak.

Művészeti vezető

Az amerikai lista élén a művészeti vezető áll, ő mindenféle koncepciókat és reprezentációs stratégiákat dolgoz ki vizuális médiában való megjelenéshez. Itt már majdnem karcolja a 90 ezer dollárt az éves kereset (89 820 dollárról van szó).

A tévedések elkerülése végett, ezek azért nem olyan hatalmas összegek, de azért a normális életszínvonalra már elég általában.

Amerikai városok, amelyek tárt karokkal várnak

(Fotó: pixabay.com/sarah2708)

Share.

About Author

Leave A Reply