Mennyit ér a magyar útlevél?

0

Sokat, olyannyira, hogy egy friss összeállítás szerint holtversenyben a tizedik legértékesebb a világon, ha abból indulunk ki, hogy hány országba nem kell vízum a magyar dokumentummal.

A Henley&Partners tanácsadó cég évente többször is kiadja friss útlevélindexének eredményeit, melyben bemutatják a legerősebb, illetve leggyengébb útleveleket. Magyarország a legfrissebb lista 10. helyén helyezkedik el.

Ez azt jelenti, hogy a magyar útlevéllel 180 országba utazhatunk vízum nélkül (más kérdés, hogy ezek közül egyes országokban az érkezéskor vízumot kell venni, ám ez a legtöbb esetben inkább amolyan pénzbefizetés).

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Ha megfordítjuk a kérdést, akkor mindössze 46 olyan ország van, ahová magyar útlevél birtokában muszáj vízumot vennünk – írta a Pénzcentrum.

A rangsor élén egyébként Japán áll 190 vízummentes célországgal, a második Szingapúr (189), míg a harmadik hármas holtversenyben Németország, Franciaország és Dél-Korea (188). Nem mintha nem lenne mindegy az az egy-két ország…

Ami a ranglista végét illeti, sok meglepetés ott sem ér minket, csak instabil és / vagy polgárháborús országot találunk rajta. Szíria, Szomália (32), Irak (30) és Afganisztán (30) személyében.

Ismét kék lesz a brit útlevél

Share.

About Author

Leave A Reply