Mennyire aggódnak az európai fiatalok?

0

Noha a 18 és 33 év közötti fiatalokat sújtja leginkább a munkanélküliség Európában, egy felmérés szerint ők mégsem aggódnak annyira, mint amennyire értük aggódnak az idősebbek.

A Pew Research Center hét uniós tagállamban végzett felmérést a fiatalok körében, és azt találta, hogy a fiatalok általában elégedettebbek a saját országaikban zajló folyamatokkal, mint az ötven felettiek.

A 33 év alattiak (érthető módon) igazán csak Spanyolországban és Görögországban látják igazán kilátástalannak a helyzetet, itt csupán hét, illetve hat százalékuk elégedett a dolgok menetével. Ehhez képest például a német fiatal felnőttek hetven százaléka szerint minden rendben van – számol be az Eurológus.

Érdekes módon az európai fiatal felnőttek sokkal fatalistábbak, mint amerikai társaik. Ami még érdekesebb, hogy minden sztereotípiára rácáfolva a németek közül vallják a legtöbben (63 százalék), hogy külső erők határozzák meg a sikert.

Így tulajdonképpen érthető az is, hogy a britek és a spanyolok (!!) közül is többen gondolták úgy, hogy a kemény munka nagyon fontos az életben. A leginkább öntudatos egyébként a brit fiatalok, ők még az amerikaiakat is megelőzik, amikor a munka jelentőségéről van szó.

Részletek az Eurológus oldalán.

Share.

About Author

Leave A Reply