Mennyiért húznak el a magyar orvosok Angliába?

0

A napokban a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) nyilvánosságra hozta, hogy 1187 magyar dolgozik a brit egészségügyben. De nagyjából mennyi pénzt vihetnek haza az Egyesült Királyságban dolgozó orvosok?

A BBC brit közszolgálati médium arról ír, hogy a legtapasztaltabb, legelismertebb orvosok közel 740 ezer fontot is kereshetnek évente, persze ez csak a felső néhány százalékra igaz.

Jellemzően férfiakról van szó, a 100 legjobban kereső brit orvosból csak 5 (!) nő, közülük a legtöbbet kereső is „csak” 281 ezer fontot vihetett haza a legfrissebb kimutatás szerint.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Persze az átlag nem ennyit keres, hanem (teljes munkaidőben) 127 683 fontot, ami 14 ezer fonttal több, mint amennyit általában a nők keresnek – írta a Pénzcentrum. Az oldal szerint a magyar helyzetet elég nehéz megítélni.

A Fizetesek.hu oldal szerint Magyarországon egy orvos havi bruttó átlagbére 372 770 forint, de persze óriási különbségek lehetnek attól függően, ki mióta, milyen osztályon, mennyit dolgozik.

Augusztusban a Pénzcentrumnak egy épp külföldre készülő magyar rezidens arról beszélt, hogy 5 osztályos ügyelettel egy hónapban, néha 6-tal, nettó 200 ezer, a négy háziorvosi ügyelettel nettó 100 ezer forintot szokott keresni. Vagyis összesen nettó 300 ezer forintot visz haza.

Nem csak Angliában, Németországban és Ausztriában is a magyar fizetések többszörösét lehet keresni.

Megcsinálták az év brexites reklámját

Share.

About Author

Leave A Reply