Mennyiből lehet megélni Madridban?

0

Andrea három éve él a spanyol fővárosban, ahol lakásokat ad bérbe. Vajon meg lehet ebből élni Madridban, illetve mennyiből lehet megélni Madridban?

Magyarországon 15 évig alkalmazott volt, aztán három éve Spanyolországba költöztek, ő pedig úgy döntött, kipróbálja a vállalkozói életformát. Január óta foglalkozik lakáskiadással.

„Elkezdeni a vállalkozást nem volt nehéz, de sem nekem, sem a férjemnek nem volt tapasztalata ezen a területen. Sok bakit elkövettünk, például jóval korábban alapítottunk céget, mintsem meg lett volna az első kiadásra váró lakás” – mesélte a Pénzcentrumnak.

Egyelőre a takarítástól az adminisztráción át mindent ő csinál, ami több munka, mintha egy fix 8 órás állása lenne, de legalább úgy csinálja, ahogy jónak gondolja. Azt mondta, a vendégeik fele spanyol, magyarból nincs túl sok.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

„Rövid ideje vagyunk a pályán, így inkább azt mondanám, hogy volt már hónap, amikor nem nullára jöttünk ki és fizetést is tudtam adni magamnak” – számolt be a pénzügyi tapasztalatokról.

Ha már pénzügyek, szerinte 30 ezer euró alatt nem nagyon lehet belevágni, hiszen ki kell bérelni 2-3 lakást, és kell maradnia tartaléknak is. A céljuk most az, hogy annyi pénzt össze tudjanak szedni, amennyiből saját lakásokat tudnak venni és azokat kiadni.

Ami a címben feltett kérdést illeti, Andrea úgy látja, a madridi élet nem túlságosan drága, ami azt jelenti, hogy egy család havi 2000-2500 eurós bevételből már meg tud élni.

Hibák, amiket elkövethetsz Spanyolországban

(Fotó: pixabay.com/pedrom)

Share.

About Author

Leave A Reply