Mennyi szex kell a boldogsághoz?

0

Ha amiatt aggódna, hogy nem elég aktív a szexuális élete, akkor ne tegye. Egy felmérés szerint ugyanis heti egy szeretkezés is elegendő ahhoz, hogy növelje a boldogság szintjét a kapcsolatokban.

A megállapításokat a torontói egyetem kutatói tették, tanulmányuk során két felmérés adatait elemezve, az egyik ezek közül 23 évig tartott és 25 ezer ember vett benne részt. A megkérdezettek kétharmada volt házas vagy élt hosszú távú kapcsolatban.

A szex és a boldogság kapcsolatát vizsgálva pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a heti egy alkalom tökéletesen elég. Természetesen minél többet szeretkezni nem rossz dolog, ám ennek már nincs hatása arra, hogy mennyire érezzük magunkat boldognak.

„Azt hiszem, a párok nyomást éreznek, hogy minél többször szeretkezzenek. A heti egy szex egy sokkal reálisabb cél lehet, mintha arra gondolnánk, hogy naponta kell, és ha nem sikerül, az lesújtó érzés” – mondta Amy Muise, a kutatás vezetője.

Hangsúlyozta, hogy a heti egy alkalom csak egy átlag, aki ennél gyakoribb ágyba bújás mellett is boldog, az ne fogja vissza magát.

„Vannak párok, akik a kevesebb szex mellett is megtalálják a boldogságot, és olyanok is, akik akkor lesznek boldogabbak, ha hetente többször is szeretkeznek” – tette hozzá.

Drogok, szex – mindennapok az óceánjárókon

(Fotó: pexels.com)

Share.

About Author

Leave A Reply