Mennyi magyar tart Amerikába?

0

A legfrissebb adatok szerint az idei év első negyedévében 206 magyar állampolgár kapott hivatalosan állandó tartózkodási engedélyt (Lawful Permanent Resident, LPR) az Egyesült Államokban.

A dhs.gov kormányzati honlap adatai szerint a 206 főből 158 az addigi tartózkodási státusza megváltoztatása miatt kapta meg a tartózkodási engedélyt, a többi új beutazó.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Úgy tűnik, ez nagyjából megfelel a korábbi trendeknek, ami éves szinten 1000-1100 zöldkártya kiadását jelenti. Ami persze nem jelenti azt, hogy mindenki kint is marad, hiszen van visszafelé irányú vándorlás is – jegyzi meg a Privátbankár oldala.

Érdekes, hogy 2003-2009 között magasabb, évi 1300-1700 körül mozgott a magyaroknak kiadott engedélyek száma, ám az Amerikába irányuló kivándorlás 2010-ben látványosan visszaesett, és azóta is alacsony maradt. Ennek oka az lehet, hogy 2011-ben nyitotta meg munkaerőpiacát Németország és Ausztria.

Az Egyesült Államokban egyébként az idei első negyedévben összesen 264 ezer ember kapott zöldkártyát, a legtöbben Mexikóból, Kínából, Kubából, Indiából, a Fülöp-szigetekről és a Dominikai Köztársaságból érkeztek.

A magyar, aki Lennon után Yoko Ono élettársa volt

Share.

About Author

Leave A Reply