Mennyi magyar költözött Németországba?

0

A Brexitről szóló döntést követően Németország lett az uniós polgárok legkedveltebb bevándorlási célterülete. Nem csoda, hogy a hivatalos adatok szerint tavaly már 634 ezren telepedtek le Németországban.

A gazdasági élet fellendülése tartósnak tűnik, az ipari vezetők már jó ideje lámpással keresik a jól képzett szakembereket, így nem véletlen, hogy Németország komoly vonzerőt jelent az Európai Unió területén élő, jórészt pályakezdők számára.

A legtöbben, szám szerint 171 ezren Romániából jöttek, a második helyen 123 ezer betelepülővel a lengyelek állnak, míg a harmadik helyre a bolgárok kerültek. A magyarok száma alig haladta meg az 50 ezret.

Az Európai Unió Földközi-tenger melléki tagállamaiból, így Görög- és Olaszországból, valamint Portugáliából és Spanyolországból összesen alig 92 ezren érkeztek álláskeresési célból, holott mind a négy országban jóval magasabb a munkanélküliség aránya, mint Németországban. Jelenleg csaknem 4 és fél millió az EU-ból bevándoroltak száma.

Szívesen dolgoznál Németországban? Válogass rengeteg álláslehetőség közül itt!

Azonban nem mindenki elhelyezkedési szándékkal érkezik, ugyanis az Európai Unió kelet-európai tagállamainak polgárait sok esetben a szociális juttatások vonzzák – emlékeztet az InfoRádió helyi tudósítója.

A berlini migrációs hivatal kimutatásából az is kiderül, a bolgárok egyharmada, a románok és lengyelek közel 12 százaléka szociális segélyből él, ami meghaladja a szülőföldjük területén folyósított munkanélküli segély összegét, kiváltképpen akkor, ha népes családdal vándorolnak be. A magyarok esetében ez az arány alig éri el a 4 százalékot.

(Fotó: flickr.com/John Menard)

Share.

About Author

Leave A Reply