Mennyi az annyi Svájcban?

0

A svájci statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint nőtt a külföldi dolgozók száma, a G engedéllyel rendelkezők (határ túloldaláról érkezők) esetében 3,6, míg a B és C engedélyesek esetében 1-1 százalékkal. Ugyanakkor az éven belüli külföldi foglalkoztatottak aránya 5,6 százalékos csökkenést mutat – számolt be a SvájciS(CH)apka blog.

A Statisztikai Hivatal előző évi adatai szerint egyébként az utolsó negyedévben 1,5 százalékkal nőtt a munkavállalók száma az előző év azonos időszakához mérten.

A munkanélküliek aránya 4,3 százalék, ez szintén csökkenést mutat, 0,4 százalékponttal. Az EU-s adatok szintén csökkenést mutatnak, 9,1-ről 8,2 százalékra csökkent ugyanebben az időszakban.

Svájcban egyébként 2016. negyedik negyedévében 5 millió 81 ezer munkavállalót tartottak számon (hivatalosan), más kérdés, hogy a feketemunkásokról nincs szám.

Érdekelne egy jó svájci meló? Mondjuk szakképzett nővéri munka havi 6000 euróért? Vagy nannyként havi 3800 frankért? IT-sként akár évi 120 ezer frankos állás? Mind itt vár, a Határátkelőn!

Az Európai Unióból érkezők közül 6,1, a harmadik országból érkezők közül 13,6 százalék a munkanélküliek aránya. Csökkent a tartós munkanélküliek aránya is, 90 ezerről 80 ezerre.

A teljes posztot itt találjátok.

Share.

About Author

Leave A Reply