Mennyi az annyi – avagy a német családi pótlék

1

Ha az ember gyerekkel vág bele a határátkelésbe, nagyon nem mindegy, milyen juttatásokra számíthat. Pláne akkor, ha több gyermek is van a családban. Azért az elgondolkoztató, hogy a négy gyerek után járó pótlékból már színvonalas lakást lehet bérelni…

A német családi pótlék közel négyszerese a magyar családi pótléknak, hiszen egy gyerek után havi 184 euró, két gyerek után 368, három gyerek után 558, míg ennél több gyerek esetén 558 + gyerekenként 215 euró jár.

A divany.hu-n tapasztalatait megosztó négygyermekes család így összesen 773 eurót (kb. 230 ezer forintot) kap, ami túl azon, hogy a magyarországi 64 ezer forint több mint tízszerese, már lakásbérlésre is elég.

„Ahol élünk, közvetlenül Drezda mellett, a Kindergeldből TÉNYLEGESEN, igényesen felújított, tágas, öt-hat szobás lakást tudunk bérelni, ezzel szemben a magyar családi pótlék max. egy csepeli, 1+2 félszobás, lepukkant lakás bérleti díját fedezné” – írja kh.

„Cseppet sem csodálom, hogy Németországban elszaporodtak a szociális bevándorlók, de azt sem, hogy a német állam nemrégiben megálljt parancsolt ennek, és komoly szankciókat vezetett be az úgynevezett polipozók és csalók ellen” – teszi hozzá.

A családi pótlékra egyébként jogosultak lehetnek a Németországban dolgozó és jövedelmükből Németországban adózó magyar állampolgárok, a letelepedési engedéllyel rendelkező külföldiek, és az adott tagállamban állandó lakhellyel rendelkező Európai Uniós állampolgárok.

A folyósítás a gyermek(ek) 18. életéve betöltéséig, 18-21. életévnél álláskeresés munkanélküliség esetén, illetve 25 éves koráig jár, ha igazolható tanulmányi jogviszonnyal rendelkezik – olvasható a divany.hu-n.

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply