Melyik a világ legjobb országa?

0

Annyit elárulunk, hogy európai országról van szó, és immáron egymás után másodszor választották a világ legjobb országának, méghozzá 21 ezer ember megkérdezését követően. A lista egyébként érdekes meglepetéseket tartogat.

A Best Countries immár hagyományosan előáll éves jelentésével, melyben 80 országot listáz különböző szempontok alapján rangsorolva őket. Érdekesség, hogy az első tíz országból hat Európában található.

Lássuk, melyek ezek!

1. Svájc

Szóval idén ismét Svájc lett az első, köszönhetően az alacsony munkanélküliségnek, a képzett munkaerőnek és az ezekből is adódó stabil, növekvő gazdaságnak. Itt a legjobb új üzletet indítani, összetartanak az emberek és magas az életszínvonal.

2. Kanada

Sokadik alkalommal lett második Kanada, köszönhetően nem csak a magas életminőségnek, de a bőkezű szociális hálónak, a megfizethető egészségbiztosításnak és oktatásnak.

3. Németország

Németország egy helyet lépett előre tavalyhoz képest, legnagyobb erőssége a (kiemelkedően vállalkozásbarát) gazdasága, növekvő befolyása a nemzetközi közösségben, és a nemzetközi segélyalapokba befizetett hozzájárulása.

4. Egyesült Királyság

Brexit ide, bizonytalanság oda, az Egyesült Királyság még mindig a világ élvonalában van, köszönhetően elsősorban kulturális befolyásának, a vállalkozói környezetnek és globális erejének.

5. Japán

Az ázsiai ország a második a saját vállalkozások támogatása terén, de összességében sincs oka panaszra.

6. Svédország

A svédek hatodik helye számunkra kicsit meglepetés, mármint mi feljebb vártuk őket – persze nekünk legyen mondva egy kis csalódást jelentő 6. hely… A svédek leginkább az emberi jogok melletti kiállásuknak, közszolgáltatásaiknak és fenntarthatóságnak köszönhetik a helyezést, persze nem rossz az életminőség, az emberek közti összetartás tekintetében sem.

7. Ausztrália

Egy újabb felfelé tartó ország, elsősorban magas GDP-jének és élhető városainak köszönhetően. Az életminőség itt az 5. legmagasabb a világon.

8. Egyesült Államok

Amerikai egyet visszaesett, viszonylag jó helyezését azért így is leginkább katonai költéseinek és külpolitikai, valamint kulturális befolyásának köszönheti, mindamellett, hogy persze hagyományosan erős a vállalkozásokban is.

9. Franciaország

Franciaország megtartotta tavalyi 9. helyét, miközben kiemelkedően jó (2.) kulturális befolyását tekintve.

10. Hollandia

Hollandiában magas az életminőség, stabil a gazdaság, pozitív a kereskedelmi mérleg, és magasan gépesített mezőgazdasággal rendelkezik.

Hol van Magyarország?

Nos, általában véve is Kelet-Európa a középmezőnyben található, Lengyelország a 32., Csehország a 33., Magyarország pedig a 38. Európából megelőz minket Portugália, Finnország, és Görögország, ellenben mögöttünk van Horvátország (50.), némileg talán meglepő módon Szlovénia (53.) és Románia (54.) is.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: pixabay.com/hplichtin)

Share.

About Author

Leave A Reply