Melyik országban a legboldogabbak a gyerekek?

0

Felmérést végeztek az OECD-országokban arról, hol mennyire boldogok a gyerekek. A 48 országos lista élén tulajdonképpen nem meglepő, mely ország gyermekei végeztek az élen.

A legboldogabbak ugyanis a holland lurkók, mi több, még boldogabbak is, mint a legutóbbi, öt évvel ezelőtti felmérés idején, pedig már akkor is a világ legelégedettebb gyerekei közé tartoztak.

Összesen hétezer, 11, 13 és 15 éves holland gyerek töltötte ki a kérdőívet. A kérdések között szerepelt olyan, hogy milyen életet várnak maguknak egy 0-10-es skálán.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Nos, a fiúk 94, a lányok 84 százaléka adott 6 vagy annál több pontot magának, azaz elsöprő többségük boldog életre számít, és ez kiemelkedő érték az OECD-országok gyerekei között – írta a Guardian alapján a 444.hu.

A holland gyerekek kiemelkedtek abban is, hogy sokan reggeliznek minden nap, és nagyon sokat (több mint két órát naponta) néznek tévét. Viszont sokkal kevésebb köztük a túlsúlyos, kevesebben vesztik el a szüzességüket 15 éves koruk előtt, kevesebben éltek át zaklatást a társaiktól, kevésbé stresszelnek az iskolában, kevesebbet isznak és dohányoznak, mint hasonló korú társaik a fejlett világ többi országában.

Az összesen 90 kérdésből álló kérdőív összesített nemzetközi eredményeit még nem publikálták, egyelőre csak annyit közöltek, hogy a hollandok végeztek az élen.

Gyerekparadicsom Új-Zélandon

(Fotó: pixabay.com/elijahssong)

Share.

About Author

Leave A Reply