Melyik ország van a legjobb hatással a világra?

1

Az biztos, hogy nem az Egyesült Államok és nem Oroszország áll a lista élén, őszintén szólva ezen olyan nagyon nem lepődünk meg. Ezzel együtt vannak érdekességek az Ipsos felmérésében.

Az intézet rendszeresen végez átfogó nemzetközi kutatást, melyben idén 18 ezer embert kérdezett arról, mely országok vannak pozitív, illetve negatív hatással a világra.

A tavalyi évhez hasonlóan a rangsor élén idén is Kanada áll, az észak-amerikai országról az emberek 81 százaléka van jó véleménnyel, ráadásuk minden ötödik nagyon pozitívan látja az ország szerepét.

A második helyezett Ausztrália nem sokkal marad el Kanadától, őket 79 százalék látja pozitívan. A harmadik helyen némi népszerűségvesztéssel ugyan, de stabilan Németország található – írta az Index.

Két nagy veszte következik ezután, a negyedik Franciaország megítélése 12, az ötödik Egyesült Királyságé 10 százalékponttal esett vissza. A legdurvábbat az Egyesült Államok zuhanta, a 24 százalékos visszaesés azt jelenti, hogy már csak az emberek 40 százalék gondolja úgy, hogy Amerika pozitív hatással van a világra.

Érdemes még megemlíteni Oroszországot, amely a tavaly sem túl izmos 46 százalékból tudott még 11-et lefaragni, és csak a 9. helyen található.

Külföldre vágysz, de nincs állásod? Keress itt!

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply