Melyik európai városban ülünk legtöbbet a dugóban?

0

A válasz meglepő lehet, azon ugyanakkor érdemes elgondolkodni, hogy Budapesten még mindig elég jó a helyzet a legtöbb, 800 ezer lakosúnál nagyobb európai városhoz képest.

Az adatokat a holland TomTom navigációs szoftvereket gyártó cégtől szerezték be, amely a termékeit használó autósoktól automatikusan érkező forgalmi információkat összesíti 48 ország 390 nagyvárosában.

Ennek alapján a 800 ezernél több lakossal rendelkező európai városok közül meglepő módon Bukarestben kell a legtöbb időt dugóban tölteni. Ez évente átlagosan 218 óra egy autósra lebontva, ami gyakorlatilag pontosan 9 nap.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A vizsgált városok közlekedési leterheltségét egy „torlódási faktor” alapján hasonlítják össze, ez százalékban fejezi ki, mennyivel hosszabbodik a vizsgált menetidő az éjszakai (alacsony forgalmú) időszakhoz képest.

Az 50 százalékos átlagos torlódási faktorral a román főváros bizonyult közlekedési szempontból Európa legzsúfoltabb városának, megelőzve Moszkvát (44%), Szentpétervárt (41%), Londont (40%) és Marseille-t (40%) – írta a Hotnews.ro hírportál.

Budapest a 22 százalékos átlagos torlódási faktorával a 41. helyre került Európa legzsúfoltabb nagyvárosának listáján. Ennél csak Katowicében és a Ruhr-vidék keleti (dortmundi) részén jobb a helyzet.

Nem itt fogunk megöregedni

Share.

About Author

Leave A Reply