Melyik amerikai elnök adta a legmenőbb partikat?

0

Hatalmas, fényűző fogadások, állam- és kormányfők, színészek, énekesek – az amerikai elnökök mindig híresek voltak a partikról, melyek egy része persze kötelezettség, de azért kifejezetten jó hangulatú bulik is adódtak. A kérdés az, vajon melyik amerikai elnök alatt voltak a legmenőbb fogadások?

A döntés nyilván majdnem lehetetlen, ráadásul erősen ízlés kérdése is (most csak hirtelen John F. Kennedy és Barack Obama neve jut eszünkbe), de az nem lehet vita tárgya, hogy a republikánus Reagan-házaspár ott van minden idők legnagyobbjai között.

Gondoltad volna, hogy ekkora partiarcok voltak?

Olyannyira, hogy nálunk hozzáértőbbek szerint ki is emelkedtek a mezőnyből, és a poszt végére érve azt kell mondanunk, hogy ezzel voltaképpen még vitatkozni sem nagyon lehet.

Az Egyesült Államok 40. elnöke és felesége ugyanis legendásak voltak az elegáns, sztárokkal teli fogadásaikról, ami persze abból a szempontból sem meglepő, hogy mindketten Hollywoodból érkeztek.

Kapcsolataik révén nem meglepő módon a partik állandóan tele voltak a legnagyobb hollywoodi sztárokkal. Köztük volt például az a Frank Sinatra, aki anno a demokrata JFK komoly támogatója volt.

Apropó, a Kennedy-család, Reagenék komoly példaként tekintettek (ilyen értelemben legalábbis) az elődökre, akik szintén előszeretettel mutatkoztak sztárok társaságában (Frank Sinatra, ugye).

Olyannyira, hogy amikor Ronald Reagan elnökké választása után beköltöztek a Fehér Házba, tanácsadónak felkérték Kennedyék társasági titkárát.

A vacsorák természetesen verhetetlenek voltak, felsorolni is nehéz, hogy a különlegesen elkészített spárgától kezdve a rákon, a bárányon, a sajtokon keresztül mi minden került az asztalra.

Audrey Hepburn érkezik

Egy-egy fogadáson általában nem volt több 100 vendégnél, ám ők tényleg a krémet jelentették: Gloria Vanderbilt, Brooke Astor, Clint Eastwood, Neil Diamond, Tom Selleck, John Travolta, Cary Grant, Audrey Hepburn, Meryl Streep, Sylvester Stallone… hogy csak egy párat említsünk.

Szakmai csevegés Sylvester Stallonéval

1981 még ezen belül is különleges év volt, hiszen Károly trónörökös kétszer is járt Washingtonban, először májusban, majd novemberben már Diana hercegnővel.

A legemlékezetesebb fogadás mégsem ez volt, hanem az 1985. november 9-i, melyen Lady Diana John Travoltával táncolt a Fehér Házban minden idők egyik leginkább legendás ruhájában.

Apropó, tánc! Reaganék imádtak táncolni, előszeretettel táncoltatták meg vendégeiket is. Ebből a szempontból kifejezetten emlékezetes volt az, amikor elnöksége utolsó állami vacsoráján Ronald Reagan az akkori brit miniszterelnökkel, Margaret Thatcherrel ropta 1988. november 16-án.

Legendás idők voltak.

A leghatalmasabb titkos társaság

(Fotó: Ronald Reagan Elnöki Könyvtár)

Share.

About Author

Leave A Reply