Melyek a legnépszerűbb külföldi állások?

0

Egy felmérés szerint több nő vág bele a határátkelésbe, mint férfi. A legnépszerűbb területek a vendéglátóipar, a logisztika, az egészségügy, és az idősápolás.

Kezdjük a hölgyekkel, mégis övék az elsőbbség, ugye: közülük minden negyedik (26,3 százalék) németországi állásra pályázik, de gyakorlatilag ugyanennyien (25, 4 százalék) próbálkoznának Nagy-Britanniában is az Út a jövőbe oldal beszámolója szerint.

Körükben az egészségügy vezet (ez sem komolyabb meglepetés), majd jönnek a vendéglátóipari, gyerekgondozói és adminisztrációs-irodai munkák. Érdekes, hogy a nők esetében mintha nagyobb lenne a vállalkozó kedv is, hiszen ők vannak többségben (55,6 százalék a jelentkezőknek hölgy).

Ami a férfiakat illeti, közöttük a legtöbben a vendéglátóiparba jelentkeztek (17 százalék), majd erősen lemaradva jön a logisztika (10 százalék), autóipar (9,3 százalék) és az egészségügy (8 százalék).

Tavaly egyébként külföldi munkára Nógrád megyéből érkezett a legtöbb női (69,2 százalék) és a legkevesebb férfi pályázat (30,8 százalék). A skála másik végén Békés megyét találjuk (innen a nők aránya 38,2, a férfiaké 61,8 százalék).

További részleteket az Út a jövőbe oldalon találhattok.

Share.

About Author

Leave A Reply