Megzuhant a bevándorlás Nagy-Britanniába

0

Hatalmat esett a tavaly szeptemberrel zárult egy évben a nettó bevándorlás Nagy-Britanniába. Elsősorban a közép-európai uniós országokból érkeznek sokkal kevesebben, mint korábban.

A brit statisztikai hivatal (ONS) becslése szerint a vizsgált tizenkét hónapban nettó 244 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 29 ezerrel kevesebb, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Az Európai Unióba 2004-ben felvett nyolc közép- és kelet-európai tagállamból az egy évvel korábbinál hatezerrel kevesebben, 51 ezren érkeztek, és ezerrel többen, 39 ezren távoztak, vagyis a nettó bevándorlás ebből az EU-térségből mindössze 12 ezer fő volt a szeptemberrel zárult teljes évben, hétezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Az Európai Unió egészéből a vizsgált tizenkét hónapban 220 ezren települtek Nagy-Britanniába, 47 ezerrel kevesebben, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban, és 130 ezren távoztak végleg, 28 ezerrel többen, mint a 2016 szeptemberében zárult egy évben, vagyis a nettó EU-bevándorlás 90 ezer fő volt, 75 ezerrel kevesebb éves összevetésben.

Brit üzleti és egyéb szakmai szervezetek azonban egymás után figyelmeztetik a brit kormányt a külföldi EU-munkaerő bevándorlásának visszaeséséből eredő kockázatokra, különös tekintettel arra, hogy London a brit EU-tagság megszűnése után szigorítani is kívánja az uniós állampolgárok letelepedési szabályait.

Kiderült, hivatalosan mennyi magyar él Nagy-Britanniában

(Fotó: flickr.com/dannyman)

Share.

About Author

Leave A Reply