Megvettek kilóra

0

Csak semmi politika, sokkal inkább kultúra és gondolkodásmód a heti harmadik ajánlott írás tárgya. A helyszín Svédország, ahol a Bezzeg a svédek! blog szerzője. bandirepublic ment múzeumba, némileg kalandos körülmények között.

„Villamos- és metrórajongóként lenyűgöz látni, hogyan fejlődött a város a hétköznapi emberek napi ingázásán keresztül. Nem csak a régi járművekre gerjedek rá, hanem a múltat bemutató felvételekre is. Imádok fejben időutazni.

Ezért is vonz mágnesként a Fotografiska múzeumban 2018. november 30. és 2019. február 17. között kiállított STHLM forever tárlat, ami a város fejlődésének történetéről ad képet 1907-től kezdve.

Érdekes megfigyelni magamon így 40 felett, hogy már nem igazán vágyom semmilyen „dologra”. Sőt, inkább szabadulnék minden tárgytól, mert azt érzem, hogy nem én birtoklom őket, hanem ők engem.

Ráadásul minden évben egyre inkább elszörnyülködök azon a fogyasztói hisztérián, ami megelőzi karácsony szent ünnepét.

Ezért is igyekszem élményt adni ajándékba.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

E gondolatok mentén próbáltam 2 jegyet vásárolni online, de valami nem várt esemény történt. A bankszámlámon zárolták a 320:- koronát, de ezzel egyidőben egy hibaüzenet jelent meg az oldalon, és nem kaptam meg a jegyeket.

Csak egy enyhébb lefolyású pánikrohamot kaptam, így egyből tudtam hívtam a közönségszolgálatot. A nő tök kedves volt, és kérte, hogy küldjek egy fotót arról, hogy a számlámon zárolva van az összeg emailben.

Ezt meg is tettem december 20-án. 24 órán belül válaszoltak és elhárították a hibát, visszakaptam a pénzemet. Meg is köszöntem nekik, s gondoltam majd rajzolok egy vouchert az ajándékozáshoz, és megveszem a jegyeket a helyszínen, amikor megyünk.

Ezzel azonban nem ért véget a kaland, mert másnap kaptam egy újabb emailt. Elnézést kértek a kellemetlenségért, és felajánlották, hogy postán küldenek két jegyet, ha megadom a címem. INGYEN!

Ezzel sikerült úgy levenni engem a lábamról, hogy még el sem értem a múzeumig (tudom, olcsó vagyok).”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni, annál is inkább, mert egy egészen különleges találkozásról is szó esik benne.

Mibe kerül egy autó fenntartása Stockholmban és Budapesten?

Share.

About Author

Leave A Reply