„Megváltozott bennem valami”

0

A tavalyi brit népszavazás és az idei holland és francia választási eredmények megváltoztatták az Európai Unióval kapcsolatos megítélésemet és megéri harcolni a még erősebb EU-ért – többek között ezeket jelentette ki a hétvégén a német kancellár.

Angela Merkel úgy fogalmazott, hogy az Európai Uniós tagság Németország egyik legnagyobb erőssége: „Sok emberben, köztük bennem is, megváltozott valami, amikor láttuk, hogy a britek ki akarnak lépni és amikor aggódtunk a francia és holland választási eredmények miatt”.

A német kancellár is elismerte, hogy az Európai Unió nem tökéletes és olykor túlságosan bürokratikus. „De felismertük az elmúlt néhány hónapban, hogy Európa több, mint pusztán bürokrácia és gazdasági szabályozás, és az, hogy annak, hogy az Európai Unióban élünk, köze van a háborúhoz és a békéhez és ahhoz, hogy az Európai Unió nélkül a második világháború utáni békés évtizedek elképzelhetetlenek lettek volna” – tette hozzá.

A kancellár szerint sok ember egyszerűen nem értékeli kellőképpen azt, amit az EU nyújt: a szólás- és vallásszabadságot, az utazás szabadságát. Ez a világ nagy részén nincs és ez az, amiért megéri harcolni Európáért – szögezte le Angela Merkel.

Share.

About Author

Leave A Reply