Megtalálták az eltűnt legendát

0

A Land Rover visszahozza az első autóját, amely útjára indította a márkát. Nem akármilyen szenzációról van ám szó, mert a legendás modellről sokáig senki sem tudta, hol lehet.

A Land Rover 1948-ban leplezte le első, Series I.-nek nevezett autóját az Amsterdam Motor Show-n. Három prototípust mutattak be, melyek a tömegtermelésben gyártott autókkal szemben egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeztek. Vastagabb alumínium karosszériaelemek, horganyzott acélváz, és kivehető csomagtartó doboz volt az újítások között.

Ezek a SUV-ok indították el a Land Rover márkát és tették az off-road kategória egyik legnagyobb nevévé. És igen ezek a modellek vezettek a mai, csúcskategóriás Defenderhez is. Csakhogy útközben az prototípusok egyike eltűnt. Mígnem most a cég újra megtalálta és bejelentették, hogy restaurálni fogják.

Ez az autó látható a képeken. A Land Rover szerint még az 1960-as években is rendszeres használatban volt, de évtizedekre elhanyagolták és egy walesi mezőn állt 20 évig, ahol motorszakadtáig „statikus energiaforrásként” volt használatban. 1988-ban eladták valakinek, aki a restaurálását ugyan tervezte, de nem vágott bele. 2016-óta a cég tulajdonában van.

A vizsgálat visszaigazolta az eredetét és beigazolódott, hogy ez volt az egyik prototípus. A történetét is feltárták, majd a restaurálás is megkezdődhetett. Elsősorban a mechanikus javításokra koncentrálnak, különösen a futóműre, aztán az eredeti festést hozzák helyre belül és kívül is.

A Land Rover még nem jelentette be, mikorra tervezik a munkálatok befejezését.

Kicsit olyan ez a mesebeli történet, mint a szamárbőrben rejtőző királylányé, aki sok szenvedés után végre méltó helyére kerül.

(Fotó: Land Rover)

Share.

About Author

Leave A Reply