Megszüntetnék a britek a szabad mozgást a Brexit után

0

Legalábbis ezt javasolja egy brit kormányzati összefoglaló javaslat. Vízum a londoni tervek szerint nem lenne, de a szabad mozgást eltörölné Theresa May kormánya jövő év március 29-e után.

A mintegy 100 oldalas javaslatból a SkyNews összefoglalója szerint kiderül, hogy a brit kormány a szabad mozgás megszüntetését és az európai bíróságoktól való függetlenséget szeretné elérni a Brexitet követően.

Vízumot ugyanakkor nem vezetnének be az unió tagállamai és Nagy-Britanniába utazók esetében. Mi több, a brit kormány szeretne bennmaradni az uniós egészségügyi rendszerben, valamint bizonyos társadalombiztosítási területeken, hogy így biztosítsa az Európai Unióba utazó, vagy ott élő britek nyugdíját és ellátását.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A kormány ugyanakkor nem zárja ki, hogy a jövőbeli kereskedelmi tárgyalásokon felmerüljön a vízumkérdés, ami sokakban megszólaltatta a vészcsengőt, mert úgy vélik, ezt Theresa May kormányfő felhasználná a munkaerő áramlásáról szóló egyeztetéseken, ami puhább megközelítést jelentene a kilépést támogatók szemében.

„Ez egy olyan javaslat, amelyben minden szerepel, amire az emberek a Brexittel szavaztak. Visszavesszük a pénzünk, a jogrendünk és a határaink feletti ellenőrzést” – mondta Theresa May.

Nagy-Britannia 2016 júniusában szavazta meg egy referendumon az európai uniós kilépést, ami ténylegesen 2019. március 29-én történik meg.

“Ez az álom haldoklik”

(Fotó: pixabay.com/daniel_diaz_bardillo)

Share.

About Author

Leave A Reply