Megszületett a tökéletes Brexit-metafóra

0

Nagyjából már szinte mindenkinek tele van a hócipője azzal a politikai huzavonával, amit a britek az uniós kilépés kapcsán előadnak, ám most alighanem megszületett az egész szomorújáték tökéletes metafórája.

A felvétel még kedden este, a BBC zászlóshajójának számító 10 órai híradó közben történt, amikor a skóciai kiadás szerkesztője élőben jelentkezett be a skót parlament elől.

A figyelmes nézők gyorsan kiszúrták a háta mögött megjelenő kerékpárost, aki valamilyen rendkívül furcsa és nehezen értelmezhető oknál fogva belehajtott a nő mögött lévő kis tóba.

Nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mi és miért történt, de nem sokkal később megjelenik egy nevető alak a sötétben. Mindenesetre reméljük, az úriember komolyabb sérülések nélkül megúszta az attrakciót.

Boris Johnson az elmúlt napokban mintha lemásolta volna a biciklis mutatványt, jelentős fejreállást mutatott be. A parlamenti vereségeknél (miniszterelnökként még nem nyert szavazást…) is alighanem jobban fájt neki az, hogy az öccse (nem mellesleg szintén tory képviselő és miniszter) is inkább távozik a politikából, mondván, nem tudja összeegyeztetni a családi lojalitást az országért érzett aggodalommal (magyarul: Boris számára vállalhatatlan dolgokat művel, de ezt nem akarja így kimondani, inkább lelép).

Reméljük, a kerékpárokat egyelőre eltávolították a Downing Street 10. környékéről.

Magyarok a BBC-ben

Share.

About Author

Leave A Reply