Mégsem kell majd nyelvvizsga a felvételihez?

0

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy ne legyen kötelező a nyelvvizsga a felvételihez. A minisztérium a javaslatot a HÖOK-kal és más szervezettekkel való egyeztetés után terjeszti be.

A magyar kormány 2014-ben állt elő azzal a javaslattal, hogy a versenyképességi célok elérése érdekében a felsőoktatásba való felvételnek 2020-tól legyen feltétele egy középfokú nyelvvizsga megléte.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A minisztérium államtitkára emlékeztetett, hogy öt éve minden felelős partnerrel egyeztettek erről, és egyet is értettek, továbbá azt is hangsúlyozta, hogy öt éve volt mindenkinek felkészülni az új szabályozás alkalmazására.

„Az elmúlt időszakban azonban különböző szervezetek keresték fel a tárcánkat, hogy a kötelező nyelvvizsga ügyében további tárgyalásokat folytassanak velünk. Meghallgatva a fiatalok, a roma szakkollégisták és a nyelvtanárok véleményét, de továbbra is elköteleződve a versenyképes felsőoktatás iránt, a korábbi döntés felülvizsgálatára teszünk javaslatot” – jelentette be Schanda Tamás.

Az államtitkár szerint a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.

Akkor jó.

A hatékony nyelvtanulás titka

Share.

About Author

Leave A Reply