Mégsem jár havi 500 euró annak, aki egy görög szigetre költözne

0

Sajnálatos módon féleértésnek bizonyult az a nemrégiben elterjedt hír, mely szerint egy görög sziget fizetett volna minden újonnan odatelepülő lakosnak havi 500 eurót.

Antiküthéra egy sziget az Égei-tengeren, mindössze 24 állandó lakossal. A fiatalok elmentek, a népesség pedig elöregedett.

Erről a szigetről terjedt el nemrégiben, hogy kísérletképpen minden új lakosnak havi 500 eurót (160 ezer forintot) fizetnének három éven keresztül, illetve kapnának egy telket is, amire építkezhetnek.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Mielőtt csomagolni kezdenétek, a polgármester most sajnos cáfolta a hírt, melyből csupán annyi igaz, hogy a helyi egyházkerülettel közösen már egy éve dolgoznak azon, hogy öt athéni családot a szigetre költöztessenek.

Ehhez azonban öt új otthont kell építeni, mely a szabályokat betartva évekbe is telhet, a sziget ugyanis NATURA 2000 minősítés alá esik. Emiatt pedig egyetlen család sem jelezte még, hogy valóban költözne.

Európában egyébként egyre több helyen próbálkoznak pénzzel új lakókat vonzani a településekre. Volt olyan svájci falu, ami rengeteg pénzzel, egy másik hotellé alakítással küzd a megszűnés ellen, de az olasz városkáról is, ahol egy euróért lehet házat venni – emlékeztetett a EuroNews.

Gödörből Görögbe

(Fotó: flickr.com/Nikos Patsiouris)

Share.

About Author

Leave A Reply