Megrázó levél arról, miért lesz valaki határátkelő

0

„Nem szeretném, hogy a gyerekeim egy ilyen rendszerben nőjenek fel” – írta egy konzervatív családapa, aki egyébként Erdélyben nőtt fel a legsötétebb diktatúra idején. Most a határátkelést fontolgatja.

„Az elmúlt években többször felmerült, hogy elmenjünk az országból a családommal együtt. Ha nem fordul meg a mostani irány, akkor ez bizonyosan meg fog ez történni. A szívem szakad meg.

Evangéliumi keresztény – konzervatív, hitünket gyakorló család vagyunk. Valamelyik nap olvastam a Mandineren Konrad Adenauer gondolatait. Meg is osztottam, mert úgy gondolom, nagyon fontos gondolatok vannak benne.

Olyanok, amelyekhez minden, magát kereszténydemokratának valló pártnak illene igazodni. Most nagyon messze vagyunk mi ettől és egyre csak távolodunk…

Erdélyben nőttem fel a Ceausescu rendszerben, hívő keresztény családban. Azt gondolom, hogy annyi mindenen mentünk keresztül (az éhezéstől kezdve addig, hogy a Securitate elvitte édesapámat, mert orosz Bibliákat csempészett a Szovjetunióba), hogy én valószínűleg kibírnék még egy ilyen menetet.

Eleged van? Külföldre mennél? Keress munkát a Határátkelőn!

De nem szeretném, hogy a gyermekeim egy ilyen vagy ehhez hasonló rendszerben nőjenek fel. Ahol csak egy vélemény létezhet hivatalosan és minden, ami azon kívüli gondolat, érvelés, az minősített hazaárulás címkét kap. Hogy kénytelenek legyenek megtanulni, tudomásul venni és valahogy beépíteni a kis életükbe a rendszer „sajátosságait”. Ők nem ezt érdemlik.

És azt sem bírnám elviselni, hogy több ezer kilométer távolságban vagyunk egymástól. Sajnálom, ez van.”

A levelet a Heti Válasz tette közzé.

(Fotó: pixabay.com/towbar)

Share.

About Author

Leave A Reply